Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sticky rice

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En efterrätt på Thailändskt vis.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Låt riset svälla i vattnet minst 3 timmar innan kokning, gärna över natten.
  2. Koka det svällda riset mjukt under lock i ca 15 minuter. Medan riset fortfarande är varmt, tillsätt kokosmjölk, socker och salt. Låt svalna så att kokosmjölken tas upp av riset ca 20 minuter.
  3. Använder du färsk mango så skala och skiva den. Strimla myntabladen.
  4. Blanda alla ingredienser till kokossåsen.
  5. Servera riset i skålar tillsammans med mango och mynta. Avsluta med att hälla på kokossåsen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.