Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Stora köttbullar varvat med hackad vitkål

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Nästan som Ungersk "Töltöt Kaposta". Ganska jobbigt att göra ( mycket disk ), men jättegott med potatis eller spaghetti.

Ingredienser

Instruktioner

Hacka vitkålen i små bitar. Ta ca. 2msk matolja i en kastrull och värm det. Lägg i kålen och salta så det smakar gott. rör om tills kålen är halvfärdig. Fräs löken i stekpanna. Koka riset i en annan kastrull halvkokt och låt rinna av. Köttbullsmeten: Blanda färsen, riset, löken och kryddorna (allt efter eget smak). Gör såsen: Smält margarin i en stekpanna och blanda i andra ingredienser, tillsätt vatten tills det är lagom tjockt sås. Ta en ganska stor kastrull och varva kålen och köttbullarna. Lägg kålen i botten och överst i kastrullen. Slå lättsaltad vatten nästan upp till köttbullarna och låt det sakta koka upp var efter såsen slås över och låt koka ca. 40 minuter i låg värme. Skaka kastrullen emellanåt. Servera med potatis elles spaghetti.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.