Instruktioner
Hacka vitkålen i små bitar. Ta ca. 2msk matolja i en kastrull
och värm det. Lägg i kålen och salta så det smakar gott. rör om tills kålen är halvfärdig.
Fräs löken i stekpanna.
Koka riset i en annan kastrull halvkokt och låt rinna av.
Köttbullsmeten:
Blanda färsen, riset, löken och kryddorna (allt efter eget smak).
Gör såsen:
Smält margarin i en stekpanna och blanda i andra ingredienser, tillsätt vatten tills det är lagom tjockt sås.
Ta en ganska stor kastrull och varva kålen och köttbullarna. Lägg kålen i botten och överst i kastrullen. Slå lättsaltad vatten nästan upp till köttbullarna och låt det sakta koka upp var efter såsen slås över och låt koka ca. 40 minuter i låg värme. Skaka kastrullen emellanåt.
Servera med potatis elles spaghetti.