Instruktioner
Pajdeg: Mät upp mjölet i en skål. Lägg i smöret, skuret i små bitar. Fin fördela smöret i mjölet med en gaffel, fingertopparna eller i matberedare till en smulig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Knåda degen lätt och forma den till en rundel. Slå in den i plastfilm och lägg den att vila svalt ca 30 min.
Fyllning: Ansa och skär aubergine och zucchini i bitar. Skala och skär löken i klyftor. Skala och tärna potatisen.
Hetta upp olja i en stekpanna. Snabbfräs zucchini, aubergine, lök och potatis under omrörning 3-5 min. Krydda med salt och peppar. Blanda i tomater och köttbullar. Låt svalna och blanda i riven ost.
Sätt ugnen på 225 grader. Ta degen ur kylskåpet och kavla ut den på mjölat bakbord, från mitten till kanterna en ca 3 mm tjock rundel ca 30 cm i diameter. Lägg degen i pajform, ca 24 cm . lägg fyllningen i mitten av rundeln, ringla över peston och vik pajkanten över.
Grädda pirogen mitt i ugnen ca 25 min.