Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Storpirog med medelhavsgrönsaker

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

På tavernorna på ön Skiathos lagar man gärna crossover. Här smaksätts de grekiska grönsakerna med italiensk pesto!

Ingredienser

Instruktioner

Pajdeg: Mät upp mjölet i en skål. Lägg i smöret, skuret i små bitar. Fin fördela smöret i mjölet med en gaffel, fingertopparna eller i matberedare till en smulig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Knåda degen lätt och forma den till en rundel. Slå in den i plastfilm och lägg den att vila svalt ca 30 min. Fyllning: Ansa och skär aubergine och zucchini i bitar. Skala och skär löken i klyftor. Skala och tärna potatisen. Hetta upp olja i en stekpanna. Snabbfräs zucchini, aubergine, lök och potatis under omrörning 3-5 min. Krydda med salt och peppar. Blanda i tomater och köttbullar. Låt svalna och blanda i riven ost. Sätt ugnen på 225 grader. Ta degen ur kylskåpet och kavla ut den på mjölat bakbord, från mitten till kanterna en ca 3 mm tjock rundel ca 30 cm i diameter. Lägg degen i pajform, ca 24 cm . lägg fyllningen i mitten av rundeln, ringla över peston och vik pajkanten över. Grädda pirogen mitt i ugnen ca 25 min.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.