Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Strålande fisksoppa med saffran

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Det finns många fisksoppor med saffran i men jag hittade det här receptet och det har nu blivit ett vinnande! Soppan går att förbereda fram till att du lägger i fisken.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala räkorna. Lägg räkorna i kylen till servering.
  2. Fräs räkskalen tillsammans med fänkålsbottnen och vitlök i en kastrull med smör och olja på hög värme under omrörning i ca 3 minuter. Häll på vin och låt koka 5 minuter. Sila ner fonden i en skål. Pressa ut vätskan ordentligt ur skalen och släng dem sedan.
  3. Finhacka lök, morot och resten av fänkålen. Fräs i en stor kastrull med smör, saffran och sambal oelek. Häll i passerade tomater, vatten, grädde och räkfonden. Låt sjuda tills moroten är mjuk, ca 5 minuter. Mixa soppan slät och smaka av med salt. (Hit går soppan att förbereda).
  4. Skär laxen i kuber och strö över salt. Lägg ner kuberna i soppan, sätt på lock och dra kastrullen från värmen. Låt stå 5 minuter.
  5. Häll upp soppan i portionsskålar och toppa med räkor. Servera soppan med en klick créme fraiche, stekta fänkålsstrimlor och det godaste brödet du vet.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.