Det finns många fisksoppor med saffran i men jag hittade det här receptet och det har nu blivit ett vinnande! Soppan går att förbereda fram till att du lägger i fisken.
Instruktioner
- Skala räkorna. Lägg räkorna i kylen till servering.
- Fräs räkskalen tillsammans med fänkålsbottnen och vitlök i en kastrull med smör och olja på hög värme under omrörning i ca 3 minuter. Häll på vin och låt koka 5 minuter. Sila ner fonden i en skål. Pressa ut vätskan ordentligt ur skalen och släng dem sedan.
- Finhacka lök, morot och resten av fänkålen. Fräs i en stor kastrull med smör, saffran och sambal oelek. Häll i passerade tomater, vatten, grädde och räkfonden. Låt sjuda tills moroten är mjuk, ca 5 minuter. Mixa soppan slät och smaka av med salt. (Hit går soppan att förbereda).
- Skär laxen i kuber och strö över salt. Lägg ner kuberna i soppan, sätt på lock och dra kastrullen från värmen. Låt stå 5 minuter.
- Häll upp soppan i portionsskålar och toppa med räkor. Servera soppan med en klick créme fraiche, stekta fänkålsstrimlor och det godaste brödet du vet.
Publicerat den
27 april 2016
Liknande recept
Skriv kommentar