Sätt ugnen på 180°C. Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat och salt i en liten skål. Vispa ihop socker och smör till en fin blandning. Tillsätt äggvitorna en i taget, vispa noga efter varje. T
Tillsätt jordgubbarna, vispa noga. Varva mjölblandningen med lättfilen (3 omgångar mjöl och 2 lättfil). Vispa till en slät smet. Baka i 20-25 min till ytan får en lätt gyllenbrun färg.
Frostingen:
Rör ihop socker, vatten och citron i kastrull och värm på spisen så att det börjar sjuda i kastrullen.
Låt samtidigt hushållsassistenten vispa ihop äggvitorna (var extremt noga med att inga gulor kommit med) och vaniljsockret så att mjuka toppar bildas.
Häll i lite i taget av den varma sockerlösningen i äggviteblandningen under konstant vispning (detta moment får gärna ta 10 min, häll bara lite sockerlösning i taget, och vänta nån minut mellan varje gång). Vispa tills marängen är kall och har bildat hårda toppar, ca 10 min.
Spritsa på frostingen och låt gärna stå i kylen en stund innan servering!
Hejsan!
Jag har en liten fråga till dig angående frostingen/marängen.
Hur mycket blir det av den satsen i receptet? Räcker det att täcka en tårta som är ca 20cm i diameter?
MvH
/Hannah
emelielin25 september 2011
kanon goda. Hade inga jordgubbar så det blev blåbär istället. Muffinsarna blev verkligen blå ;) men super goda!!
Hejsan! Jag har en liten fråga till dig angående frostingen/marängen. Hur mycket blir det av den satsen i receptet? Räcker det att täcka en tårta som är ca 20cm i diameter? MvH /Hannah
kanon goda. Hade inga jordgubbar så det blev blåbär istället. Muffinsarna blev verkligen blå ;) men super goda!!