230 kalorier per portion. En imponerande vegetarisk rätt som kan serveras som ensamrätt eller med en fräsch och färgrik sallad.
Instruktioner
- Värm ugnen till 200º.
- Skär 300 g av champinjonerna i fjärdedelar, resten i skivor.
- Skiva purjolöken och fräs champinjonerna i fjärdedelar med purjolök i olja i en stekpanna på ganska svag värme. Låt svalna.
- Lägg ut ett ark filodeg på arbetsbänken, pensla tunt med olja och lägg på nästa ark. Upprepa med resten av degarken.
- Blanda gräslök, smulad ost, salt och peppar i svampfräset. Lägg en sträng av blandningen längs mitten av degarken, vik in kortisidorna och rulla ihop degen om fyllningen till en tät rulle.
- Lägg rullen med skarven neråt på ett bakplåtspapper på en plåt. Pensla degen med olja.
Grädda rullen i ugnen tills degen är frasig och fått fin färg, ca 20 minuter.
- Skala och hacka löken, fräs löken och resten av champinjonerna i en stekpanna med några droppar olja på svag värme i 5-6 minuter. Tillsätt mini fraiche, senap och persilja. Smaksätt med salt och peppar.
- Dela den gräddade rullen i fyra bitar och servera dem varma med svampsåsen.
Publicerat den
6 maj 2009
Liknande recept
Skriv kommentar