Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Stuvad biff med kaffesviskon

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

God med en potatisgratäng

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör i sviskonen i kaffet. Stek bacontärningarna i sitt eget fett i en tjockbottnad kastrull. Låt dem sedan rinna av på lite hushållspapper. Smält 50 g smör i samma kastrull och stek löken tills den blir genomskinlig. Ta bort från plattan och tillsätt till bacontärningarna. Värm upp resten av smöret och lägg biffbitarna i kastrullen, krydda med salt och nymalen peppar och låt fräsa 4-5 minuter tills de blir bruna.
  2. Tillsätt bacontärningar och lök, lagerblad, vinvinäger och köttbuljong och låt koka upp. Sänk värmen, tillsätt sviskonen med kaffe och rör i honungen. Låt blandningen puttra på låg värme i cirka 1-1 ½ timma tills köttet är mört. Lös upp mjölet i 3 matskedar vatten i en liten skål och häll i det i den stuvade biffen under omrörning. Fortsätt att röra om tills såsen har tjocknat en aning.
  3. Servera med t ex potatisgratäng.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.