God med en potatisgratäng
Instruktioner
- Rör i sviskonen i kaffet. Stek bacontärningarna i sitt eget fett i en tjockbottnad kastrull. Låt dem sedan rinna av på lite hushållspapper. Smält 50 g smör i samma kastrull och stek löken tills den blir genomskinlig. Ta bort från plattan och tillsätt till bacontärningarna. Värm upp resten av smöret och lägg biffbitarna i kastrullen, krydda med salt och nymalen peppar och låt fräsa 4-5 minuter tills de blir bruna.
- Tillsätt bacontärningar och lök, lagerblad, vinvinäger och köttbuljong och låt koka upp. Sänk värmen, tillsätt sviskonen med kaffe och rör i honungen. Låt blandningen puttra på låg värme i cirka 1-1 ½ timma tills köttet är mört. Lös upp mjölet i 3 matskedar vatten i en liten skål och häll i det i den stuvade biffen under omrörning. Fortsätt att röra om tills såsen har tjocknat en aning.
- Servera med t ex potatisgratäng.
Publicerat den
7 juni 2011
Liknande recept
Skriv kommentar