Marängrulle fylld med lemon curd, passionsfrukt och jordgubbar. Fräscht, sött och otroligt gott. Från Allers nr 10, 2009.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°.
- Ta fram äggvitorna och ställ dem rumsvarmt, så att de blir tempererade. Vispa dem sedan till ett fast, vitt skum med absolut rena redskap. Tillsätt sockret, litet i taget, under fortsatt vispning tills massan är styv och blank. Spara 1/2 dl av sockret och blanda det med marsánpulvret. Vispa ned blandningen i smeten.
- Bred ut smeten jämnt till en rektangulär platta, ca 25x35 cm, på bakpappersklädd plåt. Ställ in plåten i nedre delen av ugnen och grädda ca 25-30 minuter. Dra av bottnen från bakplåten och låt den kallna under bakduk.
- Vispa grädden till fyllningen. Vänd den kalla botten upp och ned på ett smörpapper och dra av bakpapperet. Bred över lemon curd. Bred därefter över grädden i ett jämnt lager.
- Skär jordgubbarna i mindre bitar och strö över. Dela passionsfrukterna, gröp ur innehållet och droppa jämnt över kakan. Rulla samman från långsidan med hjälp av papperet.
- Servera rullen dagsfärsk, eftersom marängen sedan tappar sin frasighet. Sikta litet florsocker över vid serveringen.
- Det går utmärkt att djupfrysa marängrullen direkt efter att den rullats samman. Ta fram och ställ den i kylskåpet ca 30 minuter innan den ska serveras.
Publicerat den
10 juli 2009
Liknande recept
Skriv kommentar