Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Surdegsbröd med solroskärnor

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 2 timmar 30 minuter
Skriv ut

Supergoda och höjer inte blodsockret snabbt alls. Prova gärna med dom mjölsorter du gillar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dag 1:Blanda alla torra ingredienser och rör ned vattnet. Låt stå med bakduk över natten eller minst 3 timmar.
  2. Dag 2: Blanda jäst och vatten och tillsätt den skållade degen. Blanda i mjölet tills degen släpper bunken. degen ska vara lite kladdig. Låt jäsa övertäckt i bunken 1 timme.
  3. Baka ut 2 limpor och lägg på oljad eller bakpapperförsedd plåt. Låt jäsa i 20min. Strö över kli t ex. Skåra bröden med en vass kniv. Grädda i 200 graders ugn i 45 minuter.
  4. Låt svalna på galler eller i korg. Förvara inte brödet i plastpåse, då mjuknar skorpan. Bröden håller sig fina i flera dagar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.