- Serverar: 2 portioner
- Tid: 2 timmar 30 minuter
Skriv ut
Supergoda och höjer inte blodsockret snabbt alls.
Prova gärna med dom mjölsorter du gillar.
Instruktioner
- Dag 1:Blanda alla torra ingredienser och rör ned vattnet. Låt stå med bakduk över natten eller minst 3 timmar.
- Dag 2: Blanda jäst och vatten och tillsätt den skållade degen. Blanda i mjölet tills degen släpper bunken. degen ska vara lite kladdig. Låt jäsa övertäckt i bunken 1 timme.
- Baka ut 2 limpor och lägg på oljad eller bakpapperförsedd plåt. Låt jäsa i 20min. Strö över kli t ex. Skåra bröden med en vass kniv. Grädda i 200 graders ugn i 45 minuter.
- Låt svalna på galler eller i korg. Förvara inte brödet i plastpåse, då mjuknar skorpan. Bröden håller sig fina i flera dagar.
Publicerat den
6 september 2010
Liknande recept
Skriv kommentar