Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Svampgratinerad kassler och rostad potatismos

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Hittade detta recept i en tidning. Har inte hunnit gjort den ännu. Den såg så god ut. När jag har testat så lägger jag in ett foto.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och koka potatisen mjuk i saltat vatten. Slå av vattnet från den färdiga potatisen och låt den ånga av.
  2. Mosa med stöt eller elvisp och tillsätt äggulor samt oljan. Smaka av med salt och peppar. Spritsa eller klicka ut moset längs kanten på en ugnsfast form.
  3. Skiva svampen och hacka löken. Fräs dem med smör och olja i stekpannan. Häll ned blandningen i en kastrull, slå på vatten, grädde samt fond och koka upp. Red av med maizena och sjud såsen i 5 minuter. Salta och peppra.
  4. Skiva eller skär kasslern i stavar och ge den en snabb vändning i stekpannan innan den läggs i mitten av ugnsformen. Slå sedan såsen över köttet och gratinera allt i 225º ugn i cirka 10 minuter.
  5. Servera med varma grönsaker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.