Italiensk inspirerad svampsoppa som toppas med krämig ricotta.
Instruktioner
- Putsa och borsta svampen väl och skär den i bitar. Lägg undan några fina svampskivor för att dekorera portionerna med.
- Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp olivolja i en kastrull. Lägg i svamp, lök, vitlök och låt dem fräsa i ca 5 minuter eller tills vätskan kokat in.
- Strö över strimlad salvia och persilja. Tillsätt buljongen och låt soppan koka sakta i ca 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Medan soppan kokar.
Lägg ricottan i en skål och blanda i pressad vitlök, finhackad timjan, salt och peppar.
- Skiva och fräs de sparade svampbitarna i lite olivolja.
- Hetta upp olivolja i en stekpanna. Tryck med hjälp av en knivblad lite lätt på vitlöksklyftorna och lägg ner dem i pannan. Stek vitlöken ett par minuter. Lägg i brödskivorna och stek dem tills de är ljusbruna och lite krispiga.
- Servera soppan med lite överströdd gräslök. Klicka över ricotta med en sked och toppa med svampskivor.
Bjud på vitlöksbröden till soppan.
Publicerat den
21 september 2012
Liknande recept
Skriv kommentar