Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Svampsoppa med smaksatt ricotta

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Italiensk inspirerad svampsoppa som toppas med krämig ricotta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Putsa och borsta svampen väl och skär den i bitar. Lägg undan några fina svampskivor för att dekorera portionerna med.
  2. Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp olivolja i en kastrull. Lägg i svamp, lök, vitlök och låt dem fräsa i ca 5 minuter eller tills vätskan kokat in.
  3. Strö över strimlad salvia och persilja. Tillsätt buljongen och låt soppan koka sakta i ca 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  4. Medan soppan kokar. Lägg ricottan i en skål och blanda i pressad vitlök, finhackad timjan, salt och peppar.
  5. Skiva och fräs de sparade svampbitarna i lite olivolja.
  6. Hetta upp olivolja i en stekpanna. Tryck med hjälp av en knivblad lite lätt på vitlöksklyftorna och lägg ner dem i pannan. Stek vitlöken ett par minuter. Lägg i brödskivorna och stek dem tills de är ljusbruna och lite krispiga.
  7. Servera soppan med lite överströdd gräslök. Klicka över ricotta med en sked och toppa med svampskivor. Bjud på vitlöksbröden till soppan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.