Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Svampsoppa med vitlöksbröd

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Snabblagad och jättegod vardagsmat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Fräs skivade champinjoner och finhackad lök i en gryta med matfett på svag värme tills vätskan är klar. Strö över mjölet och rör om. Späd med mjölk, grädde och kycklingfond. Koka upp soppan under omrörning och låt sjuda i ca 10 minuter. Rör om då och då. Salta och peppra och smaksätt ev med portvin.
  3. Vitlöksbröd: Dela baguetten på längden. Blanda matfettet, riven vitlök och hackad persilja i en kopp. Pensla bröden med blandningen och lägg dem i en ugnssäker form. Gratinera mitt i ugnen i ca 5 minuter, tills bröden får fin färg. Servera i bitar till soppan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.