Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Svart vinbärsmousse

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Somrig rosa mousse garnerade med hela eller mosade sockrade bär av samma sort. En dessert som inte alls är svår att göra och väldigt omtyckt! Det går fint att göra moussen med andra bär, t.ex. hallon eller mycket mogna jordgubbar med stark smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blötlägg gelatinet i rikligt med vatten.
  2. Koka upp mjölken och hälften av strösockret.
  3. Tillsätt det uppblötta gelatinet.
  4. Mosa hälften av vinbären och blanda dem i den varma mjölken och låt blandningen svalna.
  5. Vispa grädden med resten av sockret och vänd ner den i vinbärspurén.
  6. Häll moussen i portionsglas och ställ glasen kallt.
  7. Fördela resten av bären över moussen vid serveringen, eller mosa dem med lite socker och häll över moussen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.