Husmanskost i vegetarisk tappning. Så gott!
Glutenfritt, laktosfritt och äggfritt.
Instruktioner
- Svarta bönbollar:
Fräs löken i lite olja tills den mjuknar. Häll av spadet från bönorna och skölj dem. Häll ner i en matberedare tillsammans med havregryn, majsstärkelse, sojasås, senap, salt och peppar. Mixa till en hyfsat slät massa. Skrapa ner i en skål och blanda ner lök och valnötter. Rulla till bollar och stek gyllenbruna i lite rapsolja.
- Löksås:
Skiva de gula lökarna och stek dem gyllenbruna i lite olja. De ska få ordentligt med färg, mjukna och bli lätt transparenta. Det kan ta upp till 15 minuter. Häll på grädde, majsstärkelse utrört i vattnet, grönsaksfond och sojasås. Krydda med salt, vitpeppar och riven muskotnöt. Låt puttra på i några minuter tills såsen har tjocknat.
- Servera bönbollarna tillsammans med löksås, kokt potatis, lingonsylt och eventuellt gröna ärter.
Publicerat den
6 januari 2017
Liknande recept
Skriv kommentar