Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Syrenens lyxfavorit

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Denna läckra mandeltårta med smörkräm bör dekoreras med kanderade blommor, helst syren. Tårtan är inte bara god - den pryder också sin plats på kaffebordet!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med bottnarna. Sätt ugnen på 150 grader. Vispa äggvitorna till ett fast skum.
  2. Hacka nötkärnorna. Vänd ner nöthack, socker och kakao i äggviteskummet.
  3. Markera två tallriksstora cirklar på ett bakplåtspapper. Lägg bakplåtspapperet på en bakplåt. Smörj cirklarna med matfett. Bred ut smeten i cirklarna, ca 1 cm tjockt. Grädda bottnarna mitt i ugnen 30-35 minuter.
  4. Lossna bottnarna från bakplåtspappret medan de fortfarande är varma. Låt dem svalna.
  5. Gör fyllningen. Blanda äggulor, socker och grädde i en kastrull. Sjud allt på svag värme under vispning tills krämen tjocknar. Låt krämen svalna. Rör ner matfettet i krämen.
  6. Gör garneringen. Skålla och skala mandeln. Torka mandlarna med hushållspapper. Rosta mandlarna i en het, torr stekpanna. Se upp med värmen, rostningen går fort!
  7. Lägg ihop bottnarna med kräm mellan och ovanpå. Garnera tårtan med de rostade mandlarna och kanderade blommor. Förvara tårtan kallt tills det är dags för servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.