Denna läckra mandeltårta med smörkräm bör dekoreras med kanderade blommor, helst syren. Tårtan är inte bara god - den pryder också sin plats på kaffebordet!
Instruktioner
- Börja med bottnarna. Sätt ugnen på 150 grader. Vispa äggvitorna till ett fast skum.
- Hacka nötkärnorna. Vänd ner nöthack, socker och kakao i äggviteskummet.
- Markera två tallriksstora cirklar på ett bakplåtspapper. Lägg bakplåtspapperet på en bakplåt. Smörj cirklarna med matfett. Bred ut smeten i cirklarna, ca 1 cm tjockt. Grädda bottnarna mitt i ugnen 30-35 minuter.
- Lossna bottnarna från bakplåtspappret medan de fortfarande är varma. Låt dem svalna.
- Gör fyllningen. Blanda äggulor, socker och grädde i en kastrull. Sjud allt på svag värme under vispning tills krämen tjocknar. Låt krämen svalna. Rör ner matfettet i krämen.
- Gör garneringen. Skålla och skala mandeln. Torka mandlarna med hushållspapper. Rosta mandlarna i en het, torr stekpanna. Se upp med värmen, rostningen går fort!
- Lägg ihop bottnarna med kräm mellan och ovanpå. Garnera tårtan med de rostade mandlarna och kanderade blommor. Förvara tårtan kallt tills det är dags för servering.
Publicerat den
9 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar