Något sött efter maten, gärna som här i kombination med frukt, är alltid uppskattat.
Instruktioner
- Dela äggen och lägg äggulor och vitor i var sin skål.
- Lägg socker och vaniljsocker i skålen med äggulorna. Vispa allt tills det blir tjockt och pösigt.
- Skölj citronen i varmt vatten. Riv av det yttersta gula, ej det tjocka vita skalet. Lägg det i en skål.
- Pressa saften ur citronen. Blanda ner skalet och den pressade citronen i äggulesmeten. Rör ner crème fraiche.
- Vispa grädden tjock. Vispa äggvitorna hårt. Rör samman allt i en stor bunke. Häll glassmeten i en form med löstagbar kant. Frys den ca 4 timmar.
- Ta ut glassen ur frysen. Ta loss glassen från formen. Smält chokladen i vattenbad och bred den över den frysta glassen.
- Garnerea glassen med de kanderade blommorna och silverkulorna. Servera glassen här chokladen har kallnat med maräng och vispad grädde.
Publicerat den
21 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar