Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citronglass under chokladtäcke

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Något sött efter maten, gärna som här i kombination med frukt, är alltid uppskattat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela äggen och lägg äggulor och vitor i var sin skål.
  2. Lägg socker och vaniljsocker i skålen med äggulorna. Vispa allt tills det blir tjockt och pösigt.
  3. Skölj citronen i varmt vatten. Riv av det yttersta gula, ej det tjocka vita skalet. Lägg det i en skål.
  4. Pressa saften ur citronen. Blanda ner skalet och den pressade citronen i äggulesmeten. Rör ner crème fraiche.
  5. Vispa grädden tjock. Vispa äggvitorna hårt. Rör samman allt i en stor bunke. Häll glassmeten i en form med löstagbar kant. Frys den ca 4 timmar.
  6. Ta ut glassen ur frysen. Ta loss glassen från formen. Smält chokladen i vattenbad och bred den över den frysta glassen.
  7. Garnerea glassen med de kanderade blommorna och silverkulorna. Servera glassen här chokladen har kallnat med maräng och vispad grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.