Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Apelsinkaka med chokladtäcke

 
Apelsinkaka med chokladtäcke Apelsinkaka med chokladtäcke
  • Serverar: 10-12 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Mycket saftig och god!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 175–200 grader.
  2. Tvätta apelsinen noga. Riv skalet och pressa ur saften.
  3. Rör smör och socker pösigt. Tillsätt ett ägg i taget. Häll i mjölet blandat med bakpulvret växelvis med apelsinskal och saft.
  4. Häll smeten i en smord och bröad form eller stekpanna, 22-24 cm i diameter. Grädda i ugnen i ca 25 minuter.
  5. När kakan är färdig ska den garneras med choklad. Bryt chokladen i bitar och lägg dem direkt på kakan. Sätt in den i ugnen några minuter tills chokladen har smält. Bred sedan ut den över kakan. Ställ kallt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.