När man bjuder på den här kakan kommer gästerna att undra hur något så saftigt och gott också kan vara så fettsnålt. Plocka fram receptet och visa dom - annars är det ingen som kommer att tro dej!!!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175ºC. Smör och bröa springformen. Smält smöret och låt det svalna. Blanda yoghurt, ägg, strösocker, vaniljsocker och smör i en stor skål och rör kraftigt samman tills sockret har lösts upp.
- Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det i yoghurtblandningen. Lägg ut de frysta bären på formens botten. Bred ut smeten ovanpå bären och släta till ytan. Sätt in i ugnen och grädda 1 tim.
- Pressa apelsinerna och mät upp 4 dl saft. Ta ut kakan ur ugnen när den är färdig. Stick hål i kakan med en gaffel och häll på apelsinsaft, lite i taget. Låt kakan absorbera saften och häll därefter på mer. Fortsätt på samma sätt med resten av apelsinsaften.
- Låt kakan svalna fullständigt i formen. Ta loss kakans kanter från formen och lägg upp den på ett fat. Skär kakan i 16 bitar och garnera efter smak med t.ex. apelsinskivor och hallon.
Publicerat den
4 augusti 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Enkel att göra , dock så använde jag inte bär alls, utan apelsinbitar istället. Går snabbt att göra och resultatet var bra.