Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Apelsinkaka med hallon

(1 kommentar)  
Apelsinkaka med hallon Apelsinkaka med hallon
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

När man bjuder på den här kakan kommer gästerna att undra hur något så saftigt och gott också kan vara så fettsnålt. Plocka fram receptet och visa dom - annars är det ingen som kommer att tro dej!!!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175ºC. Smör och bröa springformen. Smält smöret och låt det svalna. Blanda yoghurt, ägg, strösocker, vaniljsocker och smör i en stor skål och rör kraftigt samman tills sockret har lösts upp.
  2. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det i yoghurtblandningen. Lägg ut de frysta bären på formens botten. Bred ut smeten ovanpå bären och släta till ytan. Sätt in i ugnen och grädda 1 tim.
  3. Pressa apelsinerna och mät upp 4 dl saft. Ta ut kakan ur ugnen när den är färdig. Stick hål i kakan med en gaffel och häll på apelsinsaft, lite i taget. Låt kakan absorbera saften och häll därefter på mer. Fortsätt på samma sätt med resten av apelsinsaften.
  4. Låt kakan svalna fullständigt i formen. Ta loss kakans kanter från formen och lägg upp den på ett fat. Skär kakan i 16 bitar och garnera efter smak med t.ex. apelsinskivor och hallon.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Yaoiraven 26 januari 2011

    Enkel att göra , dock så använde jag inte bär alls, utan apelsinbitar istället. Går snabbt att göra och resultatet var bra.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.