Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tacomuffins med skinka

 
  • Serverar: 25 portioner
Skriv ut

Bjud på goda små tacomuffins till soppa, sallad eller matigt mellanmål. Använd bullformar eller formar av aluminiumfolie om du vill göra större tacomuffins. Sänk då ugnsvärmen till 225 grader och öka gräddningstiden till ca 14 minuter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Blanda lantbrödsmix (uteslut medföljande jäst), bakpulver och tacokrydda. Tillsätt matfettet och hacka samman allt till en smulig massa. Det går snabbt och lätt i en matberedare.
  3. Tillsätt 2/3 av osten och spara resten till garnering. Häll på yoghurt och arbeta samman allt till en deg. Skär skinkan i rätt så små tärningar och blanda ner dem i degen för hand.
  4. Forma degen till runda bullar och lägg dem i småbrödsformar. Grädda muffinsen mitt i ugnen ca 12 minuter. Om du vill ha extra färg på muffinsen, placera plåten högt upp i ugnen de sista 2 minuterna.
  5. Servera dem ljumma.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.