Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tallrik med regnbågslax

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Om du gillar rökt fisk måste du helt enkelt prova den här rätten. Avnjut den som den är med ett glas öl eller som en festlig förrätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Filea, bena ur och ta av skinnet på laxen. Skär två av filéerna lite snett. Lägg åt sidan tills vidare.
  2. Skär en av filéerna i små bitar. Skölj gurka och tomat och skär i små tärningar. Skölj dillen och torka den med hushållspapper. Hacka dillvipporna fint. Rör samman olja och citronsaft. Blanda allt. Smaka av med salt och peppar. Fördela på fyra tallrikar.
  3. Mosa den sista filén grovt och blanda den med crème fraiche. Smaka av med salt och tabasco. Lägg även detta i en klick på varje tallrik.
  4. Vispa grädden. Skala äppelbiten och riv den fint på ett rivjärn. Blanda hälften av grädden med den rivna pepparroten och äpplet. Resten av grädden ska blandas med lingonsylten och apelsinmarmeladen. Smaka av med peppar. Lägg upp gräddvarianterna på tallrikarna. Lägg till sist på de stora forellbitarna. Garnera med dill och tunt skivat äpple.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.