Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tartaletter med svamp och lökmarmelad

 
  • Serverar: 24 portioner
Skriv ut

Ett mellanting mellan tartalett och varm smörgås. De här enkla munsbitarna är mycket lättgjorde, man behöver inte ens blanda och kavla ut någon deg. De är godast serverade varma.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och hacka löken. Finhacka champinjonerna. Värm oljan i en stekpanna, lägg i löken och stek tills den mjuknat och fått en gnutta färg. Strö över sockret och salta och peppra. Tillsätt champinjoner och timjan och stek över stark värme tills svampen mjuknat, ca 5 minuter.
  2. Ta ut rundlar av brödet med hjälp av ett glas eller ett kakmått. (Glaset plattar till brödet i kanterna, vilket gör tartaletterna frasigare). Bred ett tunt lager smör på ena sidan av varje brödrundel. Lägg rundlarna med smörsidan nedåt i formen och pressa fast dem ordentligt.
  3. Lägg några teskedar svampröra i varje brödskål och strö riven ost över. Grädda i förvärmd ugn 225 grader i ca 10-15 minuter tills fyllningen bubblar och tartaletterna har fått fin färg.
  4. Servera dem varma.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.