Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tårtbotten (choklad)

(1 kommentar)  
Skriv ut

Ger en hög och saftig botten som man kan dela i fyra bottnar om man vill.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ägg och socker poröst. Blanda de torra ingredienserna ordentligt och sikta ner i äggsmeten. Vänd ner med slickepott tills allt är väl blandat. Häll smeten i smörad och bröad form, jag brukar göra en "krage" av bakplåtspapper för att det inte ska pösa över. Jag smörjer alltså formen och klipper till en bred remsa av bakplåtspapper som jag trycker fast i fettet på kanten, bröar sedan botten av formen
  2. Grädda i 175 grader i 44 min
  3. Tips! Om man istället vill ha ljusa bottnar kan man byta ut kakaon mot 1-2 tsk vaniljsocker eller lite citronskal

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • annica99 28 augusti 2013

    Fantastiskt fin i höjd och luftighet lite lite choklad smak dock enl. min smak då choklad är det bästa jag vet så nästa gång mer kakao.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.