Ger en hög och saftig botten som man kan dela i fyra bottnar om man vill.
Instruktioner
- Vispa ägg och socker poröst. Blanda de torra ingredienserna ordentligt och sikta ner i äggsmeten. Vänd ner med slickepott tills allt är väl blandat.
Häll smeten i smörad och bröad form, jag brukar göra en "krage" av bakplåtspapper för att det inte ska pösa över. Jag smörjer alltså formen och klipper till en bred remsa av bakplåtspapper som jag trycker fast i fettet på kanten, bröar sedan botten av formen
- Grädda i 175 grader i 44 min
- Tips! Om man istället vill ha ljusa bottnar kan man byta ut kakaon mot 1-2 tsk vaniljsocker eller lite citronskal
Publicerat den
23 september 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Fantastiskt fin i höjd och luftighet lite lite choklad smak dock enl. min smak då choklad är det bästa jag vet så nästa gång mer kakao.