Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tébrûlée med lingon

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Testa!

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 125 grader. Lägg tebladen i en kastrull. Tillsätt grädden och mjölken och värm 4–5 minuter till nära kokpunkten. Blanda äggulor och socker i en bunke. Vispa lätt. Sila ner den heta gräddblandningen i äggblandningen och fortsätt att vispa tills allt blandat sig. Häll upp blandningen i ugnsfasta formar i storlek 10x10 cm. Ställ dem i en långpanna med hett vatten upp till halva höjden på formarna. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 40 minuter eller tills de har stelnat. Ta ut formarna och låt dem kallna. Sätt ugnen på 250 grader grillvärme. Strö farinsocker över brûléerna. Gratinera i ugn (eller använd en brûléebrännare) tills de får en gyllenbrun färg, i cirka 10 minuter. Servera direkt. Gärna med lite frostnupna och lättsockrade lingon.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.