Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Terrin med selleri, gulbetor och tryffel

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Festlig terrin med tryffeltwist. Glutenfri, äggfri och laktosfri.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Lägg sellerin i en liten ugnsform med grovsalt. Baka i ugnen i ca 45 minuter. Vänd runt sellerin 3-4 gånger. Den ska bli helt mjuk.
  3. Under tiden: Koka gulbetorna mjuka i lättsaltat vatten. Skala och skär i 2 cm stora bitar. Låt ånga av. Skär bort skalet från sellerin. Grovhacka och mixa den helt slät tillsammans med mandeldrycken. Häll över i en kastrull.
  4. Vispa ner agar agar. Koka upp (100 grader). Tillsätt betorna. Låt sjuda 1-2 minuter. Tillsätt tryffeloljan och smaka av med salt och peppar. Tillsätt eventuellt tryffelhack/svamp.
  5. Häll upp i en form ca 2 liter. Skaka/knacka formen lätt mot bänken så att eventuella luftbubblor försvinner. Ställ kallt i minst 3 timmar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.