Festlig terrin med tryffeltwist.
Glutenfri, äggfri och laktosfri.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Lägg sellerin i en liten ugnsform med grovsalt. Baka i ugnen i ca 45 minuter. Vänd runt sellerin 3-4 gånger. Den ska bli helt mjuk.
- Under tiden: Koka gulbetorna mjuka i lättsaltat vatten. Skala och skär i 2 cm stora bitar. Låt ånga av. Skär bort skalet från sellerin. Grovhacka och mixa den helt slät tillsammans med mandeldrycken. Häll över i en kastrull.
- Vispa ner agar agar. Koka upp (100 grader). Tillsätt betorna. Låt sjuda 1-2 minuter. Tillsätt tryffeloljan och smaka av med salt och peppar. Tillsätt eventuellt tryffelhack/svamp.
- Häll upp i en form ca 2 liter. Skaka/knacka formen lätt mot bänken så att eventuella luftbubblor försvinner. Ställ kallt i minst 3 timmar.
Publicerat den
8 december 2016
Liknande recept
Skriv kommentar