- Serverar: 4-5 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
En god och enkel wok som är omtyckt hos både barn och vuxna
Instruktioner
- Strimla köttet och fräs på i oljan i wokpannan. Ha inte för hett till en början då det kan brännas fast lätt. Salta och peppra efter behag.
Lägg köttet åt sidan i bunke
Lägg äggnudlarna i hett vatten med lite salt i och låt de mjukna, eller alternativt koka dem ett par minuter (läs på förpackningen)
Fräs på wokgrönsakerna i olja på lite svagare värme, ha i lvattnet sätt på locket och låt de mjukna och bli varma.
När grönsakerna är värmda, ha i köttet och woksåsen. Fyll på med mer vatten om det behövs.
Häll av vattnet av nudlarna och häll över lite soyasås och rör om.
Häll slutligen i nudlarna i wokpannan tillsammans med kött och grönsaker.
Blanda ihop och smaka av. Häll ev. på lite ostronsås eller sweetchili om smakerna behöver förstärkas.
- Köttet går givetvis att bytas ut mot nör, fläskkött eller kycklingfilé
Publicerat den
14 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar