Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Thai Älg

 
  • Serverar: 4-5 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En god och enkel wok som är omtyckt hos både barn och vuxna

Ingredienser

Instruktioner

  1. Strimla köttet och fräs på i oljan i wokpannan. Ha inte för hett till en början då det kan brännas fast lätt. Salta och peppra efter behag. Lägg köttet åt sidan i bunke Lägg äggnudlarna i hett vatten med lite salt i och låt de mjukna, eller alternativt koka dem ett par minuter (läs på förpackningen) Fräs på wokgrönsakerna i olja på lite svagare värme, ha i lvattnet sätt på locket och låt de mjukna och bli varma. När grönsakerna är värmda, ha i köttet och woksåsen. Fyll på med mer vatten om det behövs. Häll av vattnet av nudlarna och häll över lite soyasås och rör om. Häll slutligen i nudlarna i wokpannan tillsammans med kött och grönsaker. Blanda ihop och smaka av. Häll ev. på lite ostronsås eller sweetchili om smakerna behöver förstärkas.
  2. Köttet går givetvis att bytas ut mot nör, fläskkött eller kycklingfilé

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.