Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Älg pirog

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

En god pirog

Ingredienser

Instruktioner

  1. Fräs lök mjuk tillsammans med svampen, blanda ned färsen och låt den fräsa till en grynig massa under omrörning. Tillsätt syltlöken, persilja, vitlöken, tomatpuren, chilisåsen, timjan samt salta och peppra efter smak och slå på grädde eller créme fraich men inte mer än att köttfärsen är fast, koka i hopp hela grytan. Om man vill ha en matigare pirog så kan man slå i kokt ris eller tärnad potatis ( gärna gårdagens ) efter tycke och smak. Låt färsen svalna
  2. Smula ned jästen i en bunke/ matberedare, smält margarinet i en kastrull och häll på mjölken och jumma den lätt. Häll den över jästen och rör ut den tillsätt saltet, mjölet och arbeta degen smidig. Ställ den att jäsa 30 minuter.
  3. Kavla sedan ut degen till en bakplåts storlek, täck plåten med bakplåtspapper och lägg på degen. lägg sedan köttfärsröran i en hög ås efter mittlinjen, nyp ihop degen i kortändarna och slå över degsidorna så att man kan nypa i samman degskarvarna på översidan. Pensla pirogen med uppvispat ägg och grädda den i 200grader i 25 minuter. Serveras med en grönsallad, fetaost med oliver.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.