Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Piroger med köttfärsfyllning

(85 kommentarer)  
Piroger med köttfärsfyllning Piroger med köttfärsfyllning Piroger med köttfärsfyllning Piroger med köttfärsfyllning Piroger med köttfärsfyllning Piroger med köttfärsfyllning Piroger med köttfärsfyllning Piroger med köttfärsfyllning Piroger med köttfärsfyllning
  • Serverar: 10-16 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Piroger med ett mjukt bröd som blir så saftiga att du ej har råd att vara utan dom . Till skillnad från andra degar så blir detta lika saftigt som i Saluhallarna !

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält margarinet i en kastrull. Häll i mjölken och låt det hela bli fingervarmt (37 grader). Smula ner jästen och rör ut den. Tillsätt salt, ägg och mjöl. Arbeta till en smidig deg. Låt degen jäsa medan du gör fyllningen.
  2. Fyllning: Skala och hacka löken. Skala morötterna och riv de på rivjärn. Smält margarinet/matoljan i en stekpanna och fräs löken och mörötterna mjuka. Tillsätt köttfärsen och den hackade vitlöksklyftan. Krydda med salt, peppar, tomatpuré och soja. Låt fyllningen svalna.
  3. Arbeta degen smidig. Dela degen i 16 delar. Kavla ut varje del till en tunn rund platta. Lägg några matskedar fyllning på den ena sidan av varje platta. Vik över den andra sidan och tryck ihop kanterna med en gaffel.
  4. Låt pirogerna jäsa på en bakplåtspapperklädd plåt i 15 minuter. Pensla pirogerna med en blandning av ägg och mjölk. Grädda pirogerna i mitten av ugnen, på 225 grader i 10-15 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (85)

  • Minigrisen 7 augusti 2009

    Jättebra deg! Blev mkt gott.

  • Forsen 13 augusti 2009

    Smidig, lättarbetad och framför allt jättegod deg, jag kommer variera fyllningen till nästa gång, ta mindre lök men kanske lägga till hackad svamp istället. Ett kanonrecept som går att variera i det oändliga, tackar!

  • jimboz 22 augusti 2009

    Tack för den fina respons jag fått från er medlemmar....jättekul.......:) Nu till ett tips till er alla: Degen ska jäsa c:a 30 minuter och när ni gör köttfärsen så ha inte så mycket vätska i såsen för den släpper igenom degen då..Jag rekommenderar att bara ha tomatpuré och ingen vätska alls (nästan) Lycka till...

  • EliseEk 2 september 2009

    Priogerna blev luftiga och goda. Jag hade dock i lite mindre lök och kryddade med lite oregano. För att få köttfärsen lite mer saftig hade jag i knappt 1 dl vatten. Till andra plåten provade jag även att smula sönder flingsalt och ha på efter att man hade penslat dem. Det kan jag varmt rekomendera.

  • SDMaya 21 september 2009

    Otroligt goda piroger. Helt klart 5 stjärnor!, bifogar en bild med :)

  • Sergel 23 september 2009

    Underbart goda piroger. Hade ingen köttfärs så jag fyllde dom med svampstuvning och ost. Det kan jag varmt rekomendera.

  • begeanka 30 oktober 2009

    Ytterligare en favorit! Tackar för detta recept ;-)

  • Mamma0607 2 november 2009

    Supergoda blev dom o dom försvann direkt :) Kommer göras många gånger....

  • kantomen 24 november 2009

    Supergoda, saftiga precis som utlovat, kanon!! Till och med barnen åt dem med god aptit, och de är ganska kräsna!

  • bakmimmi 19 februari 2010

    Supergoda! Verkligen enkla att göra också, min familj tyckte dock att det blev lite stark smak med så mycket soja men det ordnas lätt till nästa gång.

  • mooncity 19 februari 2010

    Et par fråger: Är soya det samma som soyasås (mörk, brun, salt vätske)? Går det bra att frysa pirongene? (ursäkta min svenska, jag er från Norge)

  • jimboz 19 februari 2010

    Hej ! Det är mushroom soya i receptet men vilken Kinesisk soya som helst duger.. Det går jättebra att frysa pirogerna men var beredd på att dom kommer snabbt fram igen :) Smaklig spis !

  • jesserlis 20 februari 2010

    hej, vilka goda piroger. Hela familjen käkade och var nöjda. Smidig och enkel deg att baka ut. Tack för ett bra recept. Kommer att göra fler gånger. Betyg stark 5:a. /Jessica

  • mooncity 20 februari 2010

    Dette var et godt recept! Degen var god att baka ut, och ble luftig när pirogerna var ferdig stekt. Jag hadde inte mjölk i huset, så jag brukte vatten i städet. Det gick bra. Og så är det viktig å fördele fyllningen godt utover (men inte ytterst i kanten), siden fyllet är såpass tort.

  • ChocolatePudding 22 februari 2010

    Jätte gott recept! Plus till degen! Glömde penslingen men det blev jätte bra ändå!

  • aemelieh 22 februari 2010

    Jättegoda piroger! Jag hyvlade pecorino över precis innan gräddning =)

  • frucaos 24 februari 2010

    Bytte ut lite av vetemjölet mot graham, minskade en del på smöret. Blev mycket bra ändå. Men jag tycker att soyasmaken blev för stark, så den tänker jag minska på nästa gång. Annars mycket trevliga piroger - och för en gångs skull var fyllningen alldeles lagom i mängd!!

  • jimboz 24 februari 2010

    Kul att att så många sparat receptet...Lägg gärna upp bilder om ni har ! Det är nog helt rätt det där med Soyan ,man kan nog ta det lite lugnt med den om man nu inte är en Soyafreak...

  • evanec 26 februari 2010

    Jättegoda, jag gjorde en dubbel sats med en gång. Jag hade även i majs i köttfärsen. Kommer bakas flera gånger.

  • Monken70 26 februari 2010

    Hej! Dessa piroger är kanon, fyllningen kan ändras å det oändliga! Om man vill ha degen ännu saftigare så är ett universalkep att blanda i rumsvarmt smör eller mergarin det sista man gör, låter tokigt men testa.! Tips från coachen!

  • jimboz 27 februari 2010

    Ett tips är att göra en större sats köttfärssås än den som står angiven. Det är bara att ha till Pastan , Lasagnen eller något annat gott..

  • andreasferlin 1 mars 2010

    Här kommer en fråga som ni "vana" matlagare kanske skrattar åt men frågar man inte får man inget veta :). Om man vill ha pirogerna "nyttagare" med mer fullkorn i finns det nå smart tips? Annars var dom kanon :D. /Andreas

  • Nandersohn 15 april 2010

    Jätte gott! Jag bjöd familjen och alla åt dubbla och jag dubblade satsen fyllning till 16 bitar (det fick plats) vi var 6 st och det hade nog inte räckt på en enkel sats.. 5stjärnor

  • jimboz 15 april 2010

    Kul att du tyckte om den..Jag sliter håret varje gång jag gör den, det blir aldrig något över för infrysning..Ett gott betyg förvisso men när man gör lite piroger för framtiden så vill man ju ha något att lägga undan..:)

  • krillew 30 april 2010

    Den var riktigt god. Ska nog göra en lite större sats köttfärs. Dom är kanon o frysa o tina i micron

  • ruffis1 4 maj 2010

    Det var de godaste piroger vi har ätit.

  • JosieK 9 maj 2010

    Vilka super goda piroger!!!!:) Idag ska jag göra dem för andra gången, pirogdegen är lätt den godaste jag någonsin smakat!!!:) Tack!:)

  • jimboz 9 maj 2010

    Kul att du tyckte om det ....tack för att du påminde mig om att göra några nu i veckan :)

  • VericaP 28 maj 2010

    Ser kanon ut!

  • dilba2 21 juni 2010

    Tack för ett mycket bra recept! Jag gjorde dubbel sats eftersom hälften av pirogerna skulle hänga med på ett "knytis" , resten frös jag in, det blev ca 40 stora härliga piroger!:-) Jag är ett stort "Dinkelfan" så jag bytte ut vetemjölet mot dinkelsikt och även lite fullkornsdinkel, dock behövde jag mycket mera mjöl då. Jag körde degen i matberedare rätt länge, den blev superfluffig o fin! Men det bästa av allt; både min 1-åring och 3-åring älskade pirogerna med! :-) Thanks!

  • jimboz 21 juni 2010

    Kul att du gillade dem ...Jag tänkte göra ett experiment och testa med surkål i pirogerna, det får bära eller brista. Jag vill ha lite annorlunda smak. Återkommer när jag gjort det :)

  • Besa1 22 juni 2010

    Tack så mkt för detta receptet! Gjorde pirogerna idag o dem blev såå goda o mjuka:).

  • boz1965 29 juni 2010

    Fem stjärnor får du av mig. De pirogerna kommer jag att göra fler gånger. :) Fast då kommer jag nog också att ha en liten skvätt balsamico i köttfärsröran.

  • jimboz 1 juli 2010

    Kul att du gillar dom boz...Kom gärna med tips på kryddningar ..

  • boz1965 10 juli 2010

    Ja, jag skulle kunna tänka mig att en het tacokryddning skulle kunna funka klockrent. Eller kebabkrydda kanske. Måste testa det. Lovar att rapportera av resultatet så småningom. Det var f.ö. den bästa pirogdegen jag har testat hittills. *tummen upp*

  • jimboz 10 juli 2010

    Jag funderar på lite Champinjoner nästa gång..Jag är fortfarande ute efter det där lilla extra men tacokrydda är inte dumt.. Man behöver krydda ganska duktigt för jag tycker smaken försvinner när dom kommer ut ur ugnen.

  • elainepetersson 27 juli 2010

    Fantastiskt goda! Man lyckas varje gång :) TACK!

  • Gul13 31 juli 2010

    Tack för ett jättegott recept! Vi använde lammfärs. De var verkligen mycket goda. Utan tvekan 5 poäng!

  • draculska 17 september 2010

    Degen var helt perfekt trots att jag glömde den i 3 dagar i kylen och tänkte att hoppet var ute men den jäste jättebra och smakade ljuvligt.... Degen är god och VÄLDIGT lättarbetad.Kanske en aning mera salt men smaken är delad... Fyllde mina med kantareller ....

  • sandraxzx 12 oktober 2010

    Mycket bra recept

  • gottgris 5 november 2010

    Supergoda piroger

  • Lunchdax 19 november 2010

    Underbar deg, både att äta (gräddad) och arbeta med! Snabbt och enkel att blanda ihop med händerna och den kletar inte! Även köttfärsens smaksättning var underbar! I vanliga fall gillar jag inte mat smaksatt med soja men tillsammans med morötternas sötma kom sojan faktiskt till sin rätt och smakade otroligt bra! Receptet räckte till 5personer(som alla gav 5p) och alla blev mätta o glada! Tack!

  • madaluha 30 december 2010

    Riktigt mumsiga, en klar 5:a från hela familjen (och det är inte ofta alla i familjen är överens ;) ). Tog dock mindre lök, lite HP-sås i, tacokrydda o lite buljong i och oj så mumsigt det blev!

  • anettep70 1 februari 2011

    Underbar deg

  • milla-76 7 februari 2011

    Jätte goda! Tycker att det behövdes mer fyllning, jag gjorde dubbel! Hälften med tacokrydda det blev också gott. Pirogdegen var kanon.

  • Virre85 8 februari 2011

    Riktigt goda!! Degen var verkligen saftig. Jag bytade ut nötfärs mot köttfärs och tillsatte även, strimlad rökt skinka, paprika och en klick creamfraiche.. Super gott, högsta poäng från mig!

  • Klingan 13 februari 2011

    Superbra recept på deg till piroger. Gjorde dock min egen köttfärsfyllning. På degen som blev över gjorde jag bröd. =)

  • lekmanhansen 15 februari 2011

    de blev fantastiskt goda, har alltid gjort piroger på det omständiga och smörrika sättet, men det kommer jag inte göra igen, de här får max poäng av mig o min kille (som inte gillar piroger i vanliga fall). använde torrjäst, vilket funkar jättebra, kom bara ihåg varmare degspad o längre jäsning. Tack för superbra recept!

  • Silvander 5 mars 2011

    Helt toppen bra piroger! 10 av 10 möjliga av alla i familjen! Enkelt och bra recept! Detta gör vi gärna om många gånger!

  • mogatan 24 mars 2011

    Tackar för detta recept. Var goda som bara den :) Perfekta inför sommarens utflykter...

  • betweenthelines 31 mars 2011

    tyckte dom var sådär, själva brödet var jättegott men fyllningen var ingen tyvärr ingen höjdare. gjorde lite bröd av degen som blev över, och det var jättegott! som godare scones ungefär :)

  • betweenthelines 3 april 2011

    bör tillägga att min familj tyckte fyllningen var god men inte brödet så det är nog väldigt olika ;)

  • recepttorka 9 augusti 2011

    Absolut lättaste godaste och saftigaste pirogdeg jag testat en klar 5a. Gjorde dock mina egna fyllningar. Tackar för ett superrecept.

  • Sagali82 20 september 2011

    Supergod pirogdeg, godaste jag gjort. Bytte dock mjölken till havremjölk, gick toppenbra det med. Och bytte fyllningen till kryddstark qournfärs. Mums.

  • MariaMathias 19 oktober 2011

    Jätte god deg, men gjorde med goudaost och rökt skina blev poppis:)

  • Charlotte_E 24 oktober 2011

    ÄLSKAR det här receptet! Gjort det flera gånger om och det blir alltid så gott. Första gången jag gjort piroger nånsin var det detta recept och jag bjöd på dem, och alla var helt galna för dem, inte en smula kvar. När jag hunnit bli mer erfaren är denna fortfarande min absoluta favorit!

  • smoothieking 24 november 2011

    Kan man göra degen tidigt, och ställa den i kylskåpet i någon timme för att sedan ta fram den och baka ut pirogbröden?

  • CelebrateLife 13 januari 2012

    Dessa prigoer är perfekta för oss som behöver bra mat att ta upp och snabbt tillaga och äta under renoveringen hemma. Funkar också kalla att ta med på t ex picknick med barnen :-) Pirogerna håller hög klass smakmässigt, och vi tycker att dom är JÄTTEGODA!!! Jag använde dinkelmjöl fullkorn istället för vetemjöl. Strödde över lite ost innan jag vek och gafflade samman pirogerna. Tack för receptet..gott gott!!!! Ska rekommendra dessa till mina vänner som är småbarnsföräldrar! Hemlagat smakar bäst ;-)

  • CelebrateLife 13 januari 2012

    Haha..piroger ska det det självklart stå... ;-)

  • BarbroNelson 20 januari 2012

    Hej! Nu har även jag gjort pirogerna och det tog mig tillbaka till 70-talet när mamma köpte dom i hötorgshallen, supergoda. Även mina tjejer tyckte de var jättegoda. Jag gjorde på 500 g köttfärs men nästa gång måste jag göra mer fyllning dubbelt tror jag, och sen hottade jag upp fyllningen med lite sambal oelek. tack för ett jättebra recept, en klar femma. Barbro

  • Glitterfia 22 januari 2012

    Väldigt goda och väldigt lätt att baka. Degen var enkel, blev fantastiskt god och var skön att jobba med. Gjorde dubbel sats köttfärsröra vilket jag tyckte blev lagom. Fyllde mina med mycket fyllning och med en sallad så orkade jag bara en. Nästa gång kryddar jag fyllningen lite mer friskt och vågat så det får lite mer schvung. Provade även en variant som blev toppengott så det blir 50-50 av dessa nästa gång för jag kommer göra detta många gånger. (Varianten: Blandade ihop strimlad kokt skinka, riven ost och champinjoner. kryddade lite med chili explosion, skedade över ett par matskedar Arrabiata tomatsås. Stängde och gräddade. Tror jag provar med lite dijon nästa gång) Tack för ett toppenrecept!! MVH Glitterfia

  • Mamisen 25 januari 2012

    Det blir soppa och piroger innan jobbet ikväll. Jättegoda. Jag hade en del färska champinjoner kvar i kylskåpet som jag hacka och stekte med morötterna. Receptet på pirogerna kommer att andvändas flitigt här framöver. muumsssss

  • Ninni84 1 mars 2012

    Hur många blir det på en sats??Kan man göra dom dagen innan o sen bara varma när gästerna kommer?

  • Mallam1 6 mars 2012

    Dom blev helt fantastiskt goda, och FINA :)

  • pizzabudet 8 mars 2012

    Jättegoda!

  • ah 25 april 2012

    pirogdegen var fantastiskt god ,fast jag fyllde mina med en skinka/ananas röra

  • leman 28 maj 2012

    Mycket spännande maträtt! Dock kändes det som att 400 gram köttfärs var alldeles för lite till tio rejäla piroger. Rätten får en 3/5.

  • monicadanell 10 juni 2012

    Tack för super goda piroger mat som man kan ta med på utflykt kommer att göra om dom många gånger 5 solklara poäng från mej monica

  • monicadanell 10 juni 2012

    Tack för super goda piroger bra ta med på utflykt 5 poäng från mej monica

  • lotta2 2 juli 2012

    Mycket goda Piroger,lätta att göra.fluffiga och fina. Högsta poäng!

  • christian21mars 14 augusti 2012

    Gdgnn

  • bialitt 15 september 2012

    Nu är vitkål god och billig. Tips på god fyllning är: 400 g köttfärs, 400 g strimlad vitkål, 1 pressad vitlöksklyfta och 1-2 hackade lökar. Bryn allt i stekpanna, tillsätt 1 påse tacokrydda och 1 dl vatten och låt koka ihop ett par minuter. En variation som är jättegod. Äter du inte kött, ja då kör du med enbart vitkål.

  • 0Jenny0 29 november 2012

    klar 5.a :)

  • bullen2013 10 mars 2013

    en riktigt god pirog

  • Linda-77 28 april 2013

    Har gjort dessa flera gånger nu och dom är underbart goda, Även små tjejerna i familjen älskar dom. Tack för ett underbart recept.

  • Aldorina 11 maj 2013

    Goda och lättbakade :)

  • Aldorina 11 maj 2013

    Goda och lättbakade :)

  • Aldorina 11 maj 2013

    Goda och lättbakade :)

  • kilu 12 juni 2013

    Jättegoda. Kanonbra deg. Idag gjorde jag med ost och skinkfyllning.

  • Ginger93 1 juli 2013

    Blev mycket gott, detta får jag göra om :)

  • dammtuzz 20 oktober 2013

    Testade pirogerna för första gången idag! :) Jätteenkelt att göra och dom blev goda! Alla i familjen åt! :) Jag kryddade dock lite annolunda, med en skvätt chilisås, oregano, örtkrydda och lite annat smått och gott! Kommer absolut göras fler gånger!

  • aliice 16 februari 2014

    Det blev jättegott! Gjorde dubbel sats av degen och gjorde fyllning på 1 kg köttfärs, blev en del fyllning över. Dubbel sats hade nog räckt där för mig! Hur som helst, supergoda piroger. Degen blev verkligen jättebra och fyllningen var toppen!

  • Lendita12 10 mars 2014

    Hej !! Undrar om degen blir mjuk!! D e d ja e ute efter egentligen ,, tacksam för svar

  • emaxen 14 oktober 2015

    Har nu gjort ett gäng med supergoda piroger 👏😛😋fyllda med nötfärs, mozzarella, rödlök o tomater. Lätta o baka o goda att äta😋💕👍 Full pott i betyg. Trevlig höst o kram från emaxen

  • Catarina 21 mars 2018

    God deg, men blev en massa deg jämfört med fyllningen. Får helt enkelt vara mer generös med fyllningen nästa gång. Gott annars!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.