Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tildas fisksoppa

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Den här soppan har blivit en god och kär rätt i vårat hem. Enkel att tillaga, krämig och mustig. Passar när som helst, men väldigt god en lite rå kall kväll med lite gott bröd till. Hittade den här i Viktväktarnas familjekokbok.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skiva purjolöken och skala och skiva morötterna. Skala och hacka vitlöken. Häll vattnet i en gryta och lägg i grönsakerna tillsammans med hummer och fiskfond, Låt koka i 10 min.
  2. Skär fisken i kuber och lägg ner den i grytan och koka ytterliggare i 10 min. Dela paprikan i bitar och häll i den ihop med den hackade dillen och fraichen (vill man ha den krämigare så ta en med mer %) . Låt det bli varmt.
  3. Under tiden som soppan puttrar så pensla några polarbröd med olivolja med citronsmak och strö över lite flingsalt. In i ugnen på 200 grader i övre delen av ugnen tills du ser att bröden börjar få färg. Skiva upp bröden i tårtbitar och servera med ett gott vitt vin, ljus öl eller en kall god alkoholfri cider med fläder,

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.