- Serverar: 4 portioner
- Tid: 20 minuter
Skriv ut
Den här soppan har blivit en god och kär rätt i vårat hem. Enkel att tillaga, krämig och mustig. Passar när som helst, men väldigt god en lite rå kall kväll med lite gott bröd till. Hittade den här i Viktväktarnas familjekokbok.
Instruktioner
- Skiva purjolöken och skala och skiva morötterna. Skala och hacka vitlöken. Häll vattnet i en gryta och lägg i grönsakerna tillsammans med hummer och fiskfond, Låt koka i 10 min.
- Skär fisken i kuber och lägg ner den i grytan och koka ytterliggare i 10 min. Dela paprikan i bitar och häll i den ihop med den hackade dillen och fraichen (vill man ha den krämigare så ta en med mer %) .
Låt det bli varmt.
- Under tiden som soppan puttrar så pensla några polarbröd med olivolja med citronsmak och strö över lite flingsalt. In i ugnen på 200 grader i övre delen av ugnen tills du ser att bröden börjar få färg. Skiva upp bröden i tårtbitar och servera med ett gott vitt vin, ljus öl eller en kall god alkoholfri cider med fläder,
Publicerat den
21 november 2010
Liknande recept
Skriv kommentar