Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Timjankryddad potatis och sellerigratäng

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Koka potatisen och sellerin i mjölk och lättgrädde innan de gratinerasdå blir det en lika krämig gratäng som om den vore tillagad med vispgrädde.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Skala och skiva potatis och selleri, gärna på matberedarens skärskiva. Koka upp grädde och mjölk i en gryta med släpplätt-beläggning. Tillsätt salt och peppar och vänd i potatis och selleri. Låt koka utan lock ca 10 min.
  3. Blanda ner timjan i potatis- och selleriblandningen och häll upp i en ugnssäker form. Strö över osten. Tillaga gratängen mitt i ugnen ca 15 min.
  4. Skär ett par skåror i korvarna. Stek eller grilla dem i stek- eller grillpanna ca 5 min runt om.
  5. Servera gratängen med korv och en tomatsallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.