Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tiramisubakelser i långpanna

 
  • Serverar: 15-20 portioner
Skriv ut

Snabba och lätta att göra, och helt underbara att äta! Överraska familj och vänner med dessa smarriga bakelser.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 175º. Smörj en långpanna, 30 x 40 cm, lätt och täck bottnen med bakplåtspapper.
  2. Vispa kakmix, ägg, olja och knappt 4 dl vatten med elvisp i ca 2-4 minuter.
  3. Häll smeten i bakformen och grädda i 35-40 minuter, eller tills du kan sticka in en provsticka i mitten utan att den blir kladdig. Låt kakan vila i långpannan i 5 minuter. Stjälp sedan upp kakan på lätt sockrat bakplåtspapper och låt den svalna helt.
  4. Vispa grädden och sockret till hårt skum. Vänd ner mascarpone och 4 tsk kaffelikör. Rör ut kaffepulvret i resten av kaffelikören.
  5. Dela kakan så att du får en botten och ett lock. Lägg upp bottnen på ett serveringsfat. Pensla generöst med kaffeblandningen och bred ut en tredjedel av gräddblandningen på bottnen. Täck med locket och pensla med resten av kaffeblandningen. Bred ut resten av gräddblandningen på locket och sidorna. Dekorera med riven choklad.
  6. Ät och njut!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.