Snabba och lätta att göra, och helt underbara att äta! Överraska familj och vänner med dessa smarriga bakelser.
Instruktioner
- Värm ugnen till 175º. Smörj en långpanna, 30 x 40 cm, lätt och täck bottnen med bakplåtspapper.
- Vispa kakmix, ägg, olja och knappt 4 dl vatten med elvisp i ca 2-4 minuter.
- Häll smeten i bakformen och grädda i 35-40 minuter, eller tills du kan sticka in en provsticka i mitten utan att den blir kladdig. Låt kakan vila i långpannan i 5 minuter. Stjälp sedan upp kakan på lätt sockrat bakplåtspapper och låt den svalna helt.
- Vispa grädden och sockret till hårt skum. Vänd ner mascarpone och 4 tsk kaffelikör. Rör ut kaffepulvret i resten av kaffelikören.
- Dela kakan så att du får en botten och ett lock. Lägg upp bottnen på ett serveringsfat. Pensla generöst med kaffeblandningen och bred ut en tredjedel av gräddblandningen på bottnen. Täck med locket och pensla med resten av kaffeblandningen. Bred ut resten av gräddblandningen på locket och sidorna. Dekorera med riven choklad.
- Ät och njut!
Publicerat den
22 juni 2009
Liknande recept
Skriv kommentar