Kardemummakakan med sin saftiga inbakade bärfyllning är god redan som kaka. Men med ett gräddigt kesellatak och en driva nyplockade bär förvandlas den genast till en ståtlig sommartårta.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°.
- Smält smöret och låt det svalna. Smörj och bröa en 24 cm-form med löstagbar kant. Blanda mjöl, bakpulver, socker, vaniljsocker och kardemumma i en skål.
- Rör, inte vispa, ihop äggvitor, gräddmjölk och smör. Blanda därefter varsamt ned mjölblandningen och häll hälften av smeten i formen. Lägg över bären och täck med resten av smeten. Grädda mitt i ugnen ca 45 minuter tills kakan stannat och fått fin färg. Ta ut den, låt den ånga av och ta den ur formen.
- Vispa grädden, blanda ned kesella, vaniljsocker, citrusskal och -saft plus honung och bred detta ovanpå kakan. Dekorera med bär inför serveringen.
Publicerat den
16 maj 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Gud vilken god kaka/tårta! Gjorde den till brorsans födelsedag och den gjorde succé :-) Jag kommer helt klart göra den fler gånger. Hälsningar Camilla
Jättegod! Kardemumma och blåbär var jättegott tillsammans. Med toppingen till, blev det en klar succé! Hela tårtan gick åt!! Tack för ett bra recept.