Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tobbes Falu-sallad

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

En annorlunda sallad med en av de svenskaste ingredienserna man kan hitta, Falukorv. Sallad/pytt med falukorv, potatis, bacon och grönsaker som paprika, gurka, lök, kinakål och perslilja.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär potatisen i tärningar, cirka 1,5-2 cm stora, och lägg dem i en stor skål.
  2. Skär Falukorven i tärningar i samma storlek som potatisen. Skär baconen i centimeterstora bitar. Stek falukorv och bacon i olja på medelhög värme och blanda sedan ner dem med potatisen. Försök att undvika att få med alltför mycket av fettet från stekningen.
  3. Skär paprika, tomat och gurka i små tärningar. Finhacka löken och persiljan. Strimla kinakålen fint. Blanda ner allt tillsammans i skålen.
  4. Servera med ett syrligt fullkornsbröd och ost, eventuellt också en god dressing.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.