Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tofu satay

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Satay kommer ursprungligen från Indonesien, där det också har blivit till en nationalrätt. Här är en vegovariant med tofu, marinerade bönor och den klassiska, sötsalta jordnötssåsen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tina sojabönorna.
  2. Jordnötssås: Sala och riv vitlök och ingefära. Fräs vitlöken i oljan, tillsätt ingefäran och fräs ca 30 sekunder. Rör ner sambal oelek, socker och vatten och låt koka sakta ca 10 minuter. Tillsätt jordnötter och soja, koka upp och mixa såsen. Smaka av med pressad limesaft och salt.
  3. Marinerade bönor: Koka upp vatten och salt. Lägg i mungbönorna och låt dem ligga i ca 30 sekunder. Häll av i ett durkslag och spola bönorna kalla. Rosta sesamfröna i en torr stekpanna på medelvärme. Blanda soja, sesamolja, vinäger och sesamfrön. Vänd ner soja- och mungbönor.
  4. Skär tofun i tärningar och trä upp dem på grillspett. Pensla tofu och bellaverde med oljan och salta och peppra. Grilla ca 5 minuter över direkt värme.
  5. Servera tofuspetten och bellaverde med jordnötssås, bönor, kokt ris och koriander.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.