Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tofuwok med svart bönsås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den här enkla wokrätten med aubergine och tofu lagas med svart bönsås och är ljuvlig med ångkokt ris.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tärna auberginen och strimla paprikan fint. Skär salladslöken i bitar, ca 3 cm stora. Hetta upp oljan i en wokpanna eller stor teflonstekpanna. Lägg i auberginen och woka 4-5 minuter tills gyllene.
  2. Tillsätt paprika, salladslök och tofu och woka 2-3 minuter tills paprikan har mjuknat. Tillsätt vitlöken och woka 1 minut.
  3. Tillsätt bönsåsen och 1 dl vatten och woka tills allt är väl blandat. Låt sjuda 2-3 minuter tills såsen täcker grönsakerna.
  4. Ta av woken från värmen och strö över koriandern. Servera genast med ris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.