Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tomatbröd med färsk basilika

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Ett bröd med härlig färg och smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda väl tomatkross, jäst och hälften av mjölet. Låt degen jäsa i ca 1 timme.
  2. Hacka basilikan grovt. Blanda ihop alla ingredienser förutom oliver och soltorkade tomater. Knåda väl och gärna länge.
  3. Hacka oliver och tomater grovt. Blanda i dessa väl i den knådade degen. Pensla degen med lite olivolja och låt vila i ca 30 minuter.
  4. Forma degen till två runda bröd och lägg dem på en smord plåt. Jäs till dubbel storlek. Pensla på olivolja några gånger under jäsningen. Sätt ugnen på 200 grader.
  5. Gör två snitt i kors på varje bröd. Sätt in dem i ugnen och grädda i ca 20 minuter. Låt bröden svalna på galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.