Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tomatkyckling

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Tomater i olika färg och storlek ger denna rätt sitt spännande utseende och goda smak. Ur Allt om Mat nr 18/05.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ta bort synligt fett i buköppningen på kycklingen. Skölj och torka den. Salta och peppra runt om och inuti. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn kycklingen runt om.
  2. Sätt ugnen på 200°. Lägg kycklingen i en ugnsfast form, något större än kycklingen. Bind ihop benen med bomullssnöre.
  3. Hetta upp vin och buljongtärning och häll det i kycklingformen. Skala och skiva potatisen och lägg den i formen tillsammans med pepparfrukt och skalade vitlöksklyftor. Ställ formen strax under mitten i ugnen och stek ca 30 minuter. Ös kycklingen med vinet då och då.
  4. Skölj bönorna under rinnande kallt vatten och låt dem rinna av. Skölj tomaterna och halvera de stora. Skär av basilikastjälkarna en bit ovanför krukan och hacka dem. Dela bladen något, men låt de flesta vara hela. Fördela bönor och tomater tillsammans med basilika runt kycklingen. Stek ytterligare 30-40 minuter.
  5. Ta upp kycklingen. Dela den i lämpliga bitar och lägg tillbaka i formen. Servera genast tillsammans med bröd och en god sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.