Servera pajen till huvudrätt, lunch, brunch, på en buffé eller ta med sig på utflykten.
Instruktioner
- Pajdeg:
Mixa en smuldeg av smör och mjöl. Tillsätt vattnet. Arbeta snabbt ihop degen. Lägg den i en plastfilm i kylen 1 timme.
- Sätt ugnen på 225°.
Hacka tomaterna grovt. Fräs löken med olja, lägg sedan i tomater, tomatpuré och kryddor. Koka sakta utan lock tills röran tjocknar.
- Ta fram pajdegen ur kylskåpet. Kavla ut degen och klä en pajform, tryck till runt kanterna och nagga botten. Förgrädda 10 min.
- Strö hälften av osten över pajskalet, slå i fyllningen, strö på kassler och sist resten av osten.
- Garnera ev. med blad av restdegen. Pensla med ägg och grädda klart ca 20 min.
Publicerat den
15 oktober 2008
Liknande recept
Skriv kommentar