Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tomatpaj med kassler

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Servera pajen till huvudrätt, lunch, brunch, på en buffé eller ta med sig på utflykten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pajdeg: Mixa en smuldeg av smör och mjöl. Tillsätt vattnet. Arbeta snabbt ihop degen. Lägg den i en plastfilm i kylen 1 timme.
  2. Sätt ugnen på 225°. Hacka tomaterna grovt. Fräs löken med olja, lägg sedan i tomater, tomatpuré och kryddor. Koka sakta utan lock tills röran tjocknar.
  3. Ta fram pajdegen ur kylskåpet. Kavla ut degen och klä en pajform, tryck till runt kanterna och nagga botten. Förgrädda 10 min.
  4. Strö hälften av osten över pajskalet, slå i fyllningen, strö på kassler och sist resten av osten.
  5. Garnera ev. med blad av restdegen. Pensla med ägg och grädda klart ca 20 min.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.