Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tomatsoppa med ost

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En inte alltför dyr men god soppa. Använd gärna en annan ost du gillar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Smält smöret i en stor panna. Lägg i lök och vitlök och fräs försiktigt 10 min tills löken är mjuk. Rör ner mjölet och bryn ca 1 min under omrörning.
  2. Rör ner tomater, socker, örter och buljong. Smaka av med salt och peppar och sjud upp. Låt sjuda 20 min. Låt svalna 10 min och ta sedan upp örtkvistarna om du använt färska örter.
  3. Häll över tomatsoppan i en mixer eller matberedare och mixa till en slät soppa. Häll tillbaka soppan i pannan.
  4. Rör ner grädden i soppan. Hetta upp på låg värme 3-4 min tills den är het. Smaka av med salt och peppar och rör ner 2/3 av osten. Portionera upp i 4 varma tallrikar. Garnera med resten av osten samt örter och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.