Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tonfisk och pilgrimsmusslor

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Fräsch och färgstark förrätt.

Ingredienser

Instruktioner

Marinera tonfisken i bit i lite soya. Pensla sparrisen med olivolja och grilla den på en ribbad grillpanna. Skär ned paprikorna i strimlor och fräs i olja i en stekpanna. Klappa tonfisken med lite sesamolja, stek den hastigt runt om på hög värme så att den får färg runt om (den ska endast vara stekt på ytan. Kärnan ska vara mörkröd. Skiva den ganska tunnt, ca 1/2 cm och lägg upp på tallrikarna. Samtidigt med tonfiksken, grilla pilgrimsmusslorna hastigt i den ribbade grillpannan, vänd den gärna så att det blir ett fint X-mönster på båda sidor. Lägg upp sparris, paprika, pilgrimsmusslor och tonfisk på varma tallrikar. Strö över lite flingsalt, och lite peppar. Servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.