Smak av Thailand på svenskt vis. I sällskap med vit fisk och grön currysås sätter den vackra spetskålen guldkant på vardagsmiddagen. Anpassa hettan efter smak.
Instruktioner
- Salta och peppra fisken runtom. Ansa och skär spetskålen i fyra klyftor, lägg ner dem i lättsaltat vatten och låt koka 3-4 minuter. Ta upp klyftorna och låt dem rinna av.
- Blanda kokosmjölk och fiskbuljong med grön currypasta och pressad vitlök i en kastrull. Låt koka tills såsen börjar tjockna. Tillsätt finhackad basilika. Smaka av med pressad lime, salt, peppar och eventuellt lite cayennepeppar.
- Salta spetskålen lätt. Hetta upp lite olja och stek snittytorna så att de får en fin stekyta. Ta upp och håll kålen varm.
- Hetta upp lite ny olja och lägg ner fisken. Stek först på ena sidan ca 2 minuter, vänd och stek ytterligare någon minut.
- Servera fisken tillsammans med kålen och den varma såsen och eventuellt ris.
Publicerat den
21 januari 2014
Liknande recept
Skriv kommentar