Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tortilla tårta

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Otroligt gott Mycket populärt hemma hos oss, har även haft det som bjudnings mat och då gjort succé

Ingredienser

Instruktioner

  1. Fyllning 1: Strimla baconet i mindre bitar, Skölj, kärna ut och tärna paprikan fint. Tärna chilipepparn mycket fint. Stek köttfärs och bacon i mattfettet i en stekpanna, kryhdda med tacokrydda. Vänd ner paprika och chilipeppar- Smaka av med salt och pepppar.
  2. Fyllning 2: Låt spenaten rinna av i en tgrådsil, pressa med en träslev ur vätskan från spenaten. Skala och hacka vitlök och lök fint. Fräs spenaten, vitlöken och löken i matfettet, smaka av med salt och peppar. Ta spenatröran från värmen. Tillsätt keso och philadelphiaost och blanda samman fyllningen.
  3. Lägg ett tortillabröd i en pannkakslagg eller på en plåt med bakpapper. Bred ut lite av fyllning 1 på brödet och ringla lite tacosås över. Lägg på nästa bröd tryck till lätt. Bred ut av fyllning 2 på brödet. Varva sedan bröden och fyllningarna och avsluta med fyllning 2 på toppen av tårtan. Strö över den rivna osten. Gratinera tortillatårtan i mitten av ugnen ca 10 min, täck ev med aluminiujm folie om tårtan mörknar. SMAKLIG MÅLTID!!!!
  4. ett litet tips.... jag använder en form med löstagbara kanter,tycker att det funkar bäst för mig.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.