- Serverar: 4-6 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Otroligt gott
Mycket populärt hemma hos oss, har även haft det som bjudnings mat och då gjort succé
Instruktioner
- Fyllning 1:
Strimla baconet i mindre bitar, Skölj, kärna ut och tärna paprikan fint. Tärna chilipepparn mycket fint. Stek köttfärs och bacon i mattfettet i en stekpanna, kryhdda med tacokrydda. Vänd ner paprika och chilipeppar- Smaka av med salt och pepppar.
- Fyllning 2:
Låt spenaten rinna av i en tgrådsil, pressa med en träslev ur vätskan från spenaten. Skala och hacka vitlök och lök fint. Fräs spenaten, vitlöken och löken i matfettet, smaka av med salt och peppar. Ta spenatröran från värmen. Tillsätt keso och philadelphiaost och blanda samman fyllningen.
- Lägg ett tortillabröd i en pannkakslagg eller på en plåt med bakpapper. Bred ut lite av fyllning 1 på brödet och ringla lite tacosås över.
Lägg på nästa bröd tryck till lätt. Bred ut av fyllning 2 på brödet.
Varva sedan bröden och fyllningarna och avsluta med fyllning 2 på toppen av tårtan. Strö över den rivna osten.
Gratinera tortillatårtan i mitten av ugnen ca 10 min, täck ev med aluminiujm folie om tårtan mörknar.
SMAKLIG MÅLTID!!!!
- ett litet tips.... jag använder en form med löstagbara kanter,tycker att det funkar bäst för mig.
Publicerat den
10 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar