Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Trifle med choklad och banan

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En god trifle är en riktig upplevelse, och detta recept passar när man har ont om tid.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll vaniljsåsen i en skål och ställ åt sidan. Smält chokladen i en liten skål över vattenbad. Låt svalna i 5 minuter och rör sedan ner chokladen i vaniljsåsen.
  2. Dela upp rulltårtsskivorna mellan 4 portionsskålar. Låt mandarinklyftorna rinna av, men spara lagen. Ringla ner 1 msk sockerlag i var skål och dela sedan upp chokladvaniljsåsen mellan dem.
  3. Skär bananerna i 2 cm breda skivor och fördela dem samt mandarinklyftorna jämnt i skålarna.
  4. Vispa upp grädden med elvisp, men inte för hårt, och skeda ner en fjärdedel i varje skål. Garnera med valfri mängd riven choklad och förvara i kylskåp tills det är dags att servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.