Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tsatsiki med rödlök

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Tsatsiki passar väldigt bra till grillat, på buffébordet till kall marinerad kycklingfilé eller kall marinerad fläskfilé

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela gurkan på längden och gröp ur kärnorna med en tesked. Skär gurkan i ½ cm tjocka skivor. Lägg bitarna i en skål och strö på 1 tsk salt. Låt stå i ca 30 minuter.
  2. Skala rödlöken och skär den i tunna klyftor.
  3. Smaksätt yoghurten med krossat vitlök. Rör i avrunnen gurka och rödlök. Krydda med nymald svartpeppar och, om det behövs, mer salt. Strö över hackad persilja och servera.
  4. Lycka till! Smaklig måltid

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.