Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Turkisk kycklingröra

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Mycket god kycklingröra med både knaprighet och hetta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp vatten, salt, peppar, vitlök och lök. Halvera kycklingen och lägg ner den i det kokande vattnet och koka under lock ca 35 minuter. Ta upp kycklingen och låt den svalna. Sila och spara buljongen.
  2. Rensa kycklingen och dela den i mindre bitar. Lägg dem i matberedare tillsammans med vitlöksklyftan, valnötter, sambal oelek och ströbröd. Kör allt till en slät röra. Smaka av om det behövs med salt, peppar eller mer sambal oelek.
  3. Ställ kycklingröran i kyl över natten.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.