Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tysk ostkrans

 
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Det här runda brödet är härligt mjukt och smälter i munnen. Det passar utmärkt på buffén, som snacks eller som tillbehör till en enkel soppa.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm mjölken i en gryta tills den är ljummen. Smula ner jästen i en liten skål. Strö över sockret och rör ner hälften av mjölken. Täck över och låt stå tio minuter på en varm plats.
  2. Smält smöret i en gryta eller i mikron. Lägg mjölet i en stor skål. Tillsätt smält smör, salt, ägg, resten av mjölken och jästblandningen. Arbeta samman med elvispens degkrokar till en mjuk deg. Knåda med händerna cirka fem minuter.
  3. Täck över degen och låt jäsa 45 minuter på varm plats till dubbel storlek.
  4. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en kakform med smör. Tärna skinkan och riv osten grovt. Knåda degen och arbeta in skinkan och osten. Lägg degen i formen och låt den jäsa 15 minuter på varm plats.
  5. Sätt in brödet i varm ugn och grädda en timma. Ta ut brödet, stjälp upp det på galler och låt svalna. Servera brödet ljummet eller kallt, t ex med oliver till ett glas vin eller öl.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.