Den här vetekakan av tysk typ håller sig saftig länge tack vare den torkade frukten. Den behöver bara jäsa en gång, vilket spar tid.
Instruktioner
- Rör ut jästen i lite av mjölken . Blanda mjölk, jästblandning, socker, salt och kardemumma.
Arbeta in mjölet.
- Smält matfettet och låt det svalna. Tillsätt fettet till degen och arbeta den smidig.
- Arbeta in den torkade, hackade frukten.
- Lägg degen i en smord och bröad rund form (ca 1½ l). Låt kakan jäsa på varm, dragfri plats under bakduk i ca 1 timme.
- Vispa upp äggulan. Pensla kakan.
- Blanda vetemjöl och socker. Häll i så mycket smält matfett att glasyren blir grynig. Den ska vara ganska tjock.Bred den över kakan.
- Grädda kakan i ugn vid 200 grader i ca 45 minuter eller tills den är genomgräddad. Låt den svalna i formen under bakduk.
Publicerat den
24 april 2009
Liknande recept
Skriv kommentar