Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ugnsäpplen med karamelliserade mandlar

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Gott recept med äpplen som säkert kommer att bli en favorit. BILDEN SKALL BORT!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skålla och skala mandlarna. Lägg mandlar, socker och vatten i en stekpanna och stek under omrörning tills sockret smält och mandlarna är glansiga och gyllenbruna. Vänd ner kardemumman och häll upp mandlarna på ett bakplåtspapper. Låt dem kallna.
  2. Sätt ugnen på 200°.
  3. Skala äpplena och lägg dem efter hand i en skål med vatten så att de inte mörknar. Kärna ur och skär äpplena i tärningar. Smält smör och socker i en stekpanna.
  4. Tillsätt ingefära och kanel och blanda ner äppeltärningarna.
  5. Fördela äppelbitarna i de ugnssäkra formarna och grädda i mitten av ugnen tills äpplena är mjuka, ca 25 min.
  6. Bryt itu mandlarna och strö dem över äpplena.
  7. Toppa med en klick yoghurt och servera äpplena ljumma.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.