När du bakar äpplena i ugnen tillsammans med kanel, russin, kokospalmsocker och pekannötter suger äpplet upp alla de olika, fantastiska smakerna så att varje tugga blir en smakupplevelse utan dess like. Kokoskrämen blir pricken över i, det ger ännu mer smak och en härligt len konsistens.
Glutenfri, laktosfri och äggfri.
Instruktioner
- Äpplen:
Värm ugnen till 200 grader (varmluft 180 grader).
- Kärna ur äpplena med en urkärnare, så att det blir ett hål rakt igenom äpplet. Rör ihop russin, kanel, pekannötter och kokospalmsocker i en skål. Lägg äpplena i en ugnsfast form och fyll hålen med russinblandningen, det som blir över strör du runt äpplena i formen.
- Häll 6 msk vatten i botten av formen så att russinblandningen blir lätt fuktad. Baka äpplena i ugnen i ca 30 minuter, tills de är helt mjuka.
- Kokoskräm:
Strax innan äpplena är klara i ugnen rör du samman kokoskrämen. Skeda ner kokosgrädden i en mixer med kokhett vatten samt övriga ingredienser och kör till en slät kräm.
- Lägg försiktigt upp varje äpple i en serveringsskål, ös över fyllning från formen och klicka slutligen på lite kokoskräm före servering.
Publicerat den
13 juli 2016
Liknande recept
Skriv kommentar