Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ugnsbakade äpplen med kokoskräm

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

När du bakar äpplena i ugnen tillsammans med kanel, russin, kokospalmsocker och pekannötter suger äpplet upp alla de olika, fantastiska smakerna så att varje tugga blir en smakupplevelse utan dess like. Kokoskrämen blir pricken över i, det ger ännu mer smak och en härligt len konsistens. Glutenfri, laktosfri och äggfri.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Äpplen: Värm ugnen till 200 grader (varmluft 180 grader).
  2. Kärna ur äpplena med en urkärnare, så att det blir ett hål rakt igenom äpplet. Rör ihop russin, kanel, pekannötter och kokospalmsocker i en skål. Lägg äpplena i en ugnsfast form och fyll hålen med russinblandningen, det som blir över strör du runt äpplena i formen.
  3. Häll 6 msk vatten i botten av formen så att russinblandningen blir lätt fuktad. Baka äpplena i ugnen i ca 30 minuter, tills de är helt mjuka.
  4. Kokoskräm: Strax innan äpplena är klara i ugnen rör du samman kokoskrämen. Skeda ner kokosgrädden i en mixer med kokhett vatten samt övriga ingredienser och kör till en slät kräm.
  5. Lägg försiktigt upp varje äpple i en serveringsskål, ös över fyllning från formen och klicka slutligen på lite kokoskräm före servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.