Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ugnsbakade äpplen med kolasås

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

I äppeltider.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugnsvärme 175 grader.
  2. Skölj och kärna ur äpplena med en äppelpip. Hacka valnötterna och riv mandelmassan. Rör ihop nöthack och mandelmassa med kanel och smör. Smörj en ugnfast form med smör och ställ äpplena med hålet uppåt. Fyll hålen med nötmassan och sätt in äpplena i ugnen i ca 20-25 minuter. De ska inte stå så länge att de spricker.
  3. Koka under tiden kolasåsen. Häll grädde och sirap i en kastrull och tillsätt socker och smör. Koka upp och låt sjuda under omrörning tills såsen tjocknar och blir ljusbrun.
  4. Servera äpplena med kolasåsen och eventuellt glass.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.