Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ugnsbakade äpplen med marshmallowmaräng

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Enkel, god och vacker efterrätt som även kan göras som en vanlig paj i en stor ugnsform.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala äpplena och skär dem i mindre bitar. Fördela äppelbitarna i ugnsfasta glas eller formar. Strö över sockret.
  3. Ställ in glasen i nedre delen av ugnen och grädda tills bitarna känns mjuka, ca 15 minuter. Ta därefter ut dem och låt dem svalna något.
  4. Höj ugnsvärmen till 225 grader och ställ in på övervärme.
  5. Fördela marshmallows ovanpå äppelbitarna och strö över flagad mandel. Ställ åter in glasen i mitten av ugnen och grädda 3-5 minuter, eller tills marängen har fått svagt gyllenbrun färg. Passa noga så att de inte blir brända. Servera genast!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.